Menu
 

 

 



 
telefon 02 / 45993922
 






   

Don Quijote De La Ancha

Toto svojrázne spracovanie osudov Dona Quijota a verného služobníka Sancha Panzu, premiéra ktorého sa konala v roku 1988 v Brne a  ktorému nechýba humor, fantázia ani mystifikácia mali diváci možnosť vidieť na pódiu pred kultúrnym domom. Po formálnej stránke zvolil režijný poradca predstavenia, autor, mím, básnik tela i duše Boleslav Polívka cestu didaktickej klaunikiády.
S vedomím toho, že spoločnosť je poznamenaná dekadenciou a nedostatkom ideálov a naozajstných vzorov, predstupujú pred divákov 2,38 m vysoký profesor španielskeho jazyka – svetový chodúľoherec  Lenoire Montaine a 120-kilogramová Ancha pracujúca ako vychovávateľka na kominárskom internáte , v kostýmoch Dona Quijota a Sancha Panzu. So skupinou španielčinárov sa ujímajú neľahkej úlohy - čo najlepšie stvárniť príbeh dômyselného rytiera Dona Quijota.
Názornosť, atraktívnosť, spontánnosť, ľudový humor a predovšetkým prirodzená hravosť. Forma, ktorá je v predstavení Don Quijote de la Ancha Divadla Klauniky použitá, je vlastne hra na hru v tom najdivadelnejšom zmysle slova. Výsledkom toho je pocit radosti z odkrývania a zdieľanie vzájomného vzťahu medzi hercom a divákom.


































































VIDEO  na youtube.com


Späť






© 2005 - 2009 Obecný úrad, Hlavná 111, 900 27 Bernolákovo, kontakt: obec@bernolakovo.info