Menu
 

 

 



 
telefon 02 / 45993922
 






   

Diabolské husle  v Bernolákove

 
   Orchester Diabolské husle bol založený v roku 1991. Hlavnú zásluhu na jeho vzniku má popredný slovenský huslista a skladateľ – Ján Berky-Mrenica st., ktorý bol aj zároveň hlavným tvorcom folklórnej časti repertoáru tohto telesa. Orchester je zoskupenie siedmich hudobníkov, ktorí sú absolventami hudobných akadémií. V roku 1997 pán Berky-Mrenica st., zo zdravotných dôvodov prenechal umelecké vedenie telesa svojmu synovi – Jánovi Berky-Mrenicovi ml., ktorý pokračoval v umeleckých úspechoch svojho otca.   Diabolské husle sú pojmom, ktorý niekoľko desaťročí znamenal a stále znamená to najlepšie v oblasti ľudovej kultúry a folklórnej interpretácie na Slovensku.
   Presvedčili sa o tom i všetci tí, ktorí si v nedeľu 15.decembra prišli oddýchnuť z predvianočného zhonu na ich koncert do kultúrneho domu. Skladby zo širokého repertoára telesa - od klasiky /Brahms, Fallia, Khatcthaturian, Monti…./ až po folkór, slovenský, rómsky, ruský, balkánsky ….ocenili prítomní dlhotrvajúcim potleskom.
Hosťom programu bola pani Darinka Laščiaková. Svojimi koledami, vinšami i dobrým slovom potešila všetkých v sále. Pieseň Tichá noc, ktorá v  jej podaní so sprievodom orchestra zaznela na záver, navodila krásnu a láskavú atmosféru, aká k tomuto predvianočnému času patrí...













Späť






© 2005 - 2009 Obecný úrad, Hlavná 111, 900 27 Bernolákovo, kontakt: obec@bernolakovo.info