Menu
 

 

 




 
I N F O R M Á C I E



Vážení občania.

Po takmer osemročnom úsilí vybudovať dôstojný stánok pre seniorov v Bernolákove bude v tomto roku ukončená výstavba zariadenia pre seniorov PENZIÓN POHODA.

Dovoľujem si touto cestou osloviť všetkých obyvateľov Bernolákova, teda nielen tých, ktorí majú seniorský vek, ale aj mladších, bývajúcich mimo obce, ktorých príbuzní sú v seniorskom veku a chceli by v pripravovanom zariadení PENZIÓNU POHODA bývať alebo využívať sociálne služby.

V tomto zariadení okrem bývania chceme poskytovať komplexné sociálne služby, ako je zaopatrenie občana /pranie, žehlenie, pomoc pri kúpaní, upratovanie a pod.!, stravovanie podľa potrieb jednotlivých klientov /diéta, mletá strava, mixovaná strava a pod.!, spoločenské a kultúrne vyžitie pre bývajúcich klientov, ale aj ostatných občanov, najmä seniorov, žijúcich v Bernolákove.
 
Veľmi radi prijmeme od každého z Vás i ďalšie podnety, pripomienky a návrhy, ktoré by uspokojili kolektívne a individuálne potreby seniorov. Je na nás všetkých, ako si toto spoločenstvo vytvoríme a ako nám bude zariadenie fungovať, pretože nám nejde iba o to, čo zákon stanovuje, ale aj o to, čo pociťujete a čo si myslíte, že by bolo dobré pre seniorov v obci vykonať. Nechceme, aby ste tieto naše základné návrhy chápali ako nemenné, striktne určené, ale naopak, očakávame podnety najmä od Vás. Budeme ich spoločne rozvíjať a zdokonaľovať, aby sme sa držali hesla "Kde iní končia, my začíname".
 
Možno ste prekvapení, že Vás týmto listom osobne oslovujem, ale máme eminentný záujem o to, aby ste v dostatočnom časovom predstihu mali informáciu o pripravovanom zariadení a vedeli ju poskytnúť aj svojim najbližším a známym" aby sme vedeli včas reagovať na Vaše prípadné požiadavky. Keďže proces prijatia za klienta zariadenia je z administratívneho, osobnostného a sociálneho hľadiska časovo náročný, je potrebné sa rozhodovať už teraz, pretože je to zásadná zmena pre človeka, pre prijatie takejto služby.
 
Touto cestou chcem odporučiť všetkým, ktorí uvažujú, resp. sú rozhodnutí o prijatí takejto sociálnej služby, ale aj tým, ktorí ju nepoznajú, aby sa prišli poinformovať, poradiť, oboznámiť s možnosťami poskytovania sociálnej služby priamo na obecný úrad každý štvrtok od 10.00 do 12.00 hod., emailom na obec@bernolakovo.info, resp. telefonicky na č. 45993920, kde Vám bude môcť poskytnúť podrobne informácie JUDr. Emanuel Krokovič, riaditeľ neziskovej organizácie.
Podnety, námety, postrehy veľmi radi privítame pri osobných stretnutiach, ale aj písomne na adresu Obecný úrad, Hlavná 111, 900 27 Bernolákove, alebo mailom obec@bernolakovo.info .
   
Tešíme sa na Vaše podnety a stretnutie.

  27.2.2012







Späť






© 2005 - 2009 Obecný úrad, Hlavná 111, 900 27 Bernolákovo, kontakt: obec@bernolakovo.info