Menu
 

 

 




 

Zariadenie pre Seniorov v Bernolákove

slávnostné otvorenie

20.novembra 2012 sa uskutočnilo slávnostné otvorenie novovybudovaných zariadení, Domova sociálnych služieb a nájomných bytov pre seniorov, ktoré sú pripravené pre občanov odkázaných na poskytovanie sociálnych služieb, predovšetkým pre obyvateľov našej obce. Na otvorení sa zúčastnila Gabriela Németh, podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja, Viera Tomanová, poslankyňa a členka výboru NR SR pre sociálne veci, zástupcovia ústredných orgánov štátnej a miestnej verejnej správy, poslanci obecného zastupiteľstva, architekti, realizátori stavebného diela, zástupcovia občianskych združení a občanov.

Starosta obce vo svojom príhovore zhodnotil celkový projekt, ktorý bol zameraný na riešenie sociálnej problematiky obce, najmä na rozšírenie poskytovaných sociálnych služieb, priebeh výstavby až po jeho ukončenie. Uviedol, že stavba bola ukončená v súlade so zmluvou medzi investorom a dodávateľom v dohodnutých termínoch a v požadovanej kvalite.
Gabriela Németh vo svojom príhovore zhodnotila úspech, ktorý obec dosiahla, pretože odovzdaním tohto zariadenia sa nielen rozšíri ale aj zvýši kvalita poskytovaných služieb v Bratislavskom kraji. Vysoko ohodnotila celkovú úroveň zariadení, najmä jeho umiestnenie v centre obce, čím komunita prijímateľov sociálnych služieb nestratí kontakt s obyvateľmi obce.
Viera Tomanová v príhovore neskrývala uznanie a obdiv toho čo videla, pretože tento priestor jej bol známy z predchádzajúcich návštev našej obce. Poukázala na potrebu starostlivosti o seniorov, pretože sociálna služba je pre občanov čoraz potrebnejšia a odovzdaním týchto zariadení sa sociálne služby dostávajú na kvalitatívnejšiu úroveň. Poďakovala vedeniu obce za prínos pre obyvateľov v sociálnej oblasti, ktorý je v obci vyriešený pre niekoľko generácií.
Po príhovoroch obe predstaviteľky spolu so starostom obce slávnostne prestrihli pásku a na to nasledovala prehliadka domova sociálnych služieb a nájomných bytov pre seniorov. Tento deň je pre obec a jej obyvateľov dňom, ktorý sa zapíše do histórie našej obce, pretože občania odkázaný na sociálnu službu nebudú odkázaný hľadať umiestnenie v zariadeniach v iných mestách a obciach.




Archiv výstavba zariadenia



Späť






© 2005 - 2009 Obecný úrad, Hlavná 111, 900 27 Bernolákovo, kontakt: obec@bernolakovo.info