Spolok záhradkárov Bernolákovo

Výstava ovocia zelenina a kvetov v Bernolákove

     Spolok  záhradkárov  Bernolákovo zorganizoval 21. septembra 2014 výstavu ovocia, zeleniny a kvetov Na tohtoročnej výstave sa zúčastnilo 31  vystavovateľov, ktorí sa prezentovali dovedna 294 výpestkami zo svojich záhrad , aranžmánmi a exponátmi vytvorenými svojpomocne.
     Nádherné  ovocie a zeleninu dopĺňali  exotické druhy ovocia a zeleniny ako sú „ačokča“,  „asimina triloba“ – banán severu, „Decaisnea forgesii“ - jedlé struky a svoje zastúpenie mali aj rôzne ozdobné tekvičky liečivé bylinky,  koreniny a zaváraniny.
    Žiaci Základnej školy v Bernolákove sa predstavili aranžmány s tematikou „Jesenná fantázia“ s počtom  48 exponátov, čím významne obohatili výstavné priestory a zároveň vzbudili aj veľký záujem návštevníkov.
     O výstavu bol primeraný záujem,  medzi návštevníkmi boli  aj celé rodiny s deťmi. V pondelok 21. septembra výstavu navštívili školkári Materskej školy Bernolákovo a žiaci I. a II. stupňa  ZŠ v Bernolákove.
     Za vedenie obce výstavu navštívili  starosta obce a  jeho zástupca, ktorí sú tiež členmi Spolku záhradkárov Bernolákovo.
     Počet vystavovateľov, počet exponátov ale hlavne ich krása i kvalita, ako aj počet návštevníkov a ich úprimný záujem o exponáty  organizátorov výstavy príjemne prekvapil.
 








Späť






© 2005 - 2009 Obecný úrad, Hlavná 111, 900 27 Bernolákovo, kontakt: obec@bernolakovo.info