10. Ročník Pohára o starostu obce Bernolákovo 2005 vo volejbale

Dňa 04.06.2005 sa konal v Bernolákove jubilejný 10. Ročník turnaja vo volejbale o Pohár starostu obce, ktorého usporiadateľom je volejbalový klub ŠK VATEK pod záštitou pána starostu. Z najväčšej diaľky k nám opäť, už po siedmy raz zavítalo družstvo mužov z Berlína. Ďalej prijali pozvanie družstvá mužov a žien z Martina, Trnavy, Banskej Bystrice a ďalšie družstvo mužov z Bernolákova pod názvom Svadas.
Turnaj prebiehal nasledovne : Ženy hrali v jednej skupine systémom každý s každým.Po urputných bojoch v dusnom ovzduší telocvične naše ženy vybojovali 3. Miesto. Víťazom sa stalo opätovne družstvo žien z TJ Elán Trnava, na 2.mieste skončili ženy z VK Prosperita Martin a na 4.priečke sa umiestnili dievčatá z VK Quick Print Martin, ktoré boli na našom turnaji po prvý raz.

Muži hrali v dvoch skupinách po tri družstvá. Naši muži svoju skupinu suverénne vyhrali. V semifinále sa stretli so súperom z Berlína, kde zohrali veľmi pekný vyrovnaný zápas a možno ak by neprišlo k nešťastnému zraneniu kolena jedného z Nemcov, boli by ťahali za kratší koniec.No napokon sa dostali do finále, kde ich čakal minuloročný víťaz – družstvo z Banskej Bystrice. Výsledok 2 : 1 pre Banskú Bystricu bol bodkou za krásnym športovým výkonom oboch mužstiev,kde napokon zvíťazila dlhoročná skúsenosť nad mladosťou.
Konečné poradie mužského turnaja :

1. BVK Banská Bystrica
2. VATEK Bernolákovo
3. ZŤS Martin
4. WSV Berlin
5. TJ Elán Trnava
6. SVADAS Bernolákovo

Môžeme skonštatovať, že tohtoročný jubilejný ročník bol kvalitný a potvrdil, že do Bernolákova prichádzajú skúsené družstvá,ktoré svojou hrou vedia potešiť divákov aj seba samých. Do videnia o rok!