Rekonštrukcia na železničnej stanici


Tak ako zo strany železníc prisľúbené ešte v roku 2001 pripravuje sa a bude realizovať v prvej polovici roka rekonštrukcia železničnej trate, nástupíšť a priestoru pred železničnou stanicou v roku 2002.

Práce podľa ohlásenia železníc spočívajú vo výmene koľajových polí, bagrovaní štrkového lôžka, odstránenia starých nástupíšť, zriadení nových nástupíšť, smerovej a výškovej úpravy koľají a priľahlých výhybiek, zriadenie dlažbovej plocha a zámkovej dlažby o výmere 431 m2.

Pred realizáciou všetkých týchto prác bude uskutočnený výrub stromov a náletov v blízkosti stanice a železničných koľají , spojený s vyčisteným priľahlého okolia. V tejto súvislosti sa železnice obrátili na obec a všetkých občanov, ktorí vlastnia nehnuteľnosti v blízkosti  železničnej trate so žiadosťou o spoluprácu s udržiavaním čistoty a poriadku na priľahlých pozemkoch a priestranstvách. Bude určite dobré ak sa táto žiadosť stretne s pozitívnym ohlasom a všetci sa zapoja.

V roku 2002 železnice skutočne pristúpili k rekonštrukcii nielen budovy a okolia ale aj samotného nástupišťa, resp. koľajiska, výhybiek a železničného priecestia. Celá investícia sa má uskutočniť v priebehu jesenných mesiacov roku 2002 a jarných v roku 2003 a vyžiada si náklady vo výške niekoľko desiatok miliónov korún.

 

 
Pôvodná budova Opravená fasáda a chodník  
Pôvodný stav začiatok rekonštrukcie  nové koľajisko
rozbúrané priecestie priebežný stav nové priecestie

Späť