Google
 
 
 
 
 

Dňa 17. februára 2005 sa vďaka priaznivcom golfu z Bernolákova pánom Danovi Jurkovičovi a Jánovi Pečovi podarilo zorganizovať pre žiakov z golfového krúžku na Základnej škole v Bernolákove návštevu v GOLF INDOOR Aréne v Bratislave na golfovom trenažéri.
Stretnutia sa zúčastnil a deťom sa prihovoril aj prezident Slovenskej klubovej a golfovej asociácii Ing, Miroslav Rapšík, ktorý vyzdvihol iniciatívu obce a základnej školy venovať sa výučbe a výchove tohto nového druhu športu práve na ZŠ v Bernolákove, ktorá sa takto stane priekopníkom rozvoja mládežníckeho golfu na Slovensku.
Vo veľmi vkusnom prostredí si deti vyskúšali nielen údery na trenažéri ale i cvičné čipovanie ako aj patovanie. Organizátori pripravili pre deti niekoľko súťaží, z ktorých si niektorí odniesli aj ocenenia. Veľmi osožné bolo aj to , že sa deťom pri cvičných úderoch venovali dvaja profesionálny golfisti Peter Špaček a Rado Šíp, ich pripomienky a upozornenia na chyby pri postavení, náprahu a údere sú určite na nezaplatenie pre začínajúcich golfistov.
Poďakovanie za túto vydarenú akciu patrí majiteľom Ing. Petrovi Forgáčovi a Ing. Petrovi Tomešovi, ktorí dokonca ponúkli možnosť bezplatné využívanie tohto golfového zariadenia v období golfovej sezóny.
Vzhľadom na prítomnosť spomínaného prezidenta SKGA pána Rapšíka ale i prezidenta asociácie profesionálnych hráčov pána Martina Forra a zástupcov redakcie časopisu GOLF revue a televízie TA3 sa hovorilo aj o príprave športovej triedy na Základnej škole v Bernolákove so zameraním na golf a volejbal. Starosta obce s prednostom úradu ako i zástupkyňou ZŠ informovali prítomných o tomto zámere. Všetci plne podporili našu snahu a vyjadrili ochotu pomôcť pri metodike ako i technickom zabezpečení fungovania športovej triedy v oblasti golfu.
Veríme , že podobné akcie sa budú opakovať aj v budúcnosti a prinesú záujem z radov mládeže o tento nový šport, ktorý
stále viac zapúšťa plodné korene aj na Slovensku.

víťazky čipovania Andrejka a Maťka
Maťo pri odpale na golfovom trenažéri
víťazka súťaže na gofovom trenažéri - Nina
 
 
 
cvičné patovanie
 
deti pozorne počúvali rady skúsených golfistov
na cvičnom odpalisku
cenný bol aj autogram od Martina Nikodýma

 

Späť


 

 
 

Na tento e-mail môžete posielať svoje otázky a správy:

obec@bernolakovo.info

 
 
 
 


Diskusné Fórum

Podporte nás!

 

 

© 2005 - 2009 Obecný úrad, Hlavná 111, 900 27 Bernolákovo, kontakt: obec@bernolakovo.info