Google
 
 
 
 
 

T L A Č O V Á S P R Á V A

Súťaž „ZlatyErb.sk 2005“

Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže:

Súťaž ZlatyErb.sk každoročne vyhlasuje spoločne Únia miest Slovenska a Občianske združenie eSlovensko pod záštitou predsedu NR SR Pavla Hrušovského, predsedu vlády SR Mikuláša Dzurindu, ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavla Prokopoviča a Európskeho komisára za SR Jána Fígeľa.

Tento rok sme požiadali o záštitu tiež podpredsedu vlády SR a ministra hospodárstva a zároveň sme ho požiadali o slávnostné odovzdanie Ceny za najlepšiu elektronickú službu samospráv v oblasti cestovného ruchu i ďalších cien tohtoročnej súťaže. Pán podpredseda vlády Jirko Malchárek pozvanie prijal a potvrdil svoju účasť pri odovzdávaní ocenení.

Hlavným cieľom súťaže ZlatyErb.sk je podporiť informatizáciu slovenských samospráv a oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie k zvyšovaniu kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí.

Súťaž je usporiadaná v spolupráci s verejným informačným portálom pre samosprávy Mesto.sk a medzinárodnou konferenciou ITAPA. Internetová stránka súťaže je www.ZlatyErb.sk.

Tohtoročnú súťaž slávnostne vyhlásil dňa 28.4.2005 splnomocnenec vlády Slovenskej republiky pre informatizáciu spoločnosti pán Miroslav Kukučka z príležitosti stretnutia predstaviteľov krajín V4 zodpovedných za oblasť informatizácie.

Do súťaže ZlatyErb.sk 2005 sa zaregistrovalo presne 100 samospráv (5 VÚC, 21 obcí, 12 mestských častí a 62 miest) so svojimi internetovými stránkami a elektronickými službami.

Jedenásť porotcov nominovalo podľa 66 kritérií na ocenenia v súťaži ZlatyErb.sk 2005 nasledovné samosprávy: Nitriansky, Banskobystrický, Košický, Trenčiansky a Žilinský VÚC, mestá a mestské časti Bratislava, Handlová, Nová Dubnica, Petržalka, Trenčín a Vráble, obce Bernolákovo, Dekýš, Heľpa, Klokočov (okres Čadca), Ražňany.

Ceny ZlatyErb.sk sú udeľované v troch hlavných kategóriách: Najlepšia stránka samosprávneho kraja resp. vyššieho územného celku, Najlepšia stránka miest a mestských častí a Najlepšia stránka obcí. V každej kategórii je udelená Hlavná cena a 4 ceny bez určenia poradia pre samosprávy, ktoré sa umiestnia na druhom až piatom mieste.

Špeciálne ceny sú udeľované v kategóriách: Najlepšia elektronická služba samospráv, Najlepšia stránka samospráv v oblasti cestovného ruchu a Najlepšia bezbariérová stránka samospráv.

Internetovej stránke, ktorá získa najvyššie ocenenie u všetkých porotcov, vo všetkých kategóriách, bude udelená „GrandPrix súťaže ZlatyErb.sk 2005“ a zároveň nominácia na medzinárodnú súťaž o „Cenu EuroCrest“ za Slovenskú republiku.

Výsledky súťaže boli slávnostne vyhlásené a ceny odovzdané počas Galavečera medzinárodnej konferencii ITAPA 2005, dňa 21. novembra 2005 o 20:00 hod. v Harmony Hall Radison Sas Carlton v Bratislave za účasti špičkových odborníkov v oblasti informačných technológii a mnohých významných osobností slovenského i európskeho politického a spoločenského života.

V prílohe ocenené internetové stránky územných samospráv.

Za správnosť zodpovedá : Marián Minarovič, generálny sekretár Únie miest Slovenska

Súťaž ZlatýErb.sk 2005

Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže:

GrandPrix súťaže „ZlatýErb.sk 2005“
www.bratislava.sk Andrej Ďurkovský, primátor hl. m. Bratislavy
a nominácia na medzinárodnú súťaž o Cenu EuroCrest

Hlavné kategórie:

Najlepšia stránka Vyššieho územného celku (VÚC) resp. Samosprávneho kraja:

1. Nitriansky, www.unsk.sk

2. Žilinský, www.zask.sk

3. Košický, www.kosice-region.sk (minuloročný víťaz)

4. Banskobystrický, www.vucbb.sk

5. Trenčiansky, www.tsk.sk

Cenu odovzdal minister školstva Martin Fronc.

Najlepšia stránka miest a mestských častí:

1. Bratislava, www.bratislava.sk , (Grand Prix a nominácia na medzinárodnú súťaž Eurocrest)

2. Nová Dubnica, www.novadubnica.sk

3. Handlová, www.handlova.sk

4. Petržalka, www.petrzalka.sk

5. Vráble, www.vrable.sk

6. Levice, 7. Bánovce nad Bebravou, 8. Partizánske, 9. Rusovce, 10. Revúca

Cenu odovzdal riaditeľ útvaru informatizácie Svetovej banky Bruno Lanvin.

Najlepšia stránka obcí:

1. Ražnany, www.raznany.sk

2. Heľpa, www.helpa.sk

3. Klokočov (okres Čadca), www.klokocov.sk

4. Bernolákovo, www.bernolakovo.sk

5. Dekýš, www.dekys.ecentrum.sk

6. Madunice, 7. Ivanka pri Dunaji, 8. Horné Srnie, 9. Oslany, 10. Semerovo

Cenu odovzdal generálny tajomník Únie miest Slovenska Marián Minarovič

Grand Prix ZlatyErb.sk 2005 získala s najvyšším hodnotením od všetkých porotcov z hľadiska všetkých kritérií súťaže a zároveň nomináciu na medzinárodnú súťaž Eurocrest mesto: Bratislava

Špeciálne cenu odovzdali: štátna tajomníčka Ministerstva hospodárstva Eva Šimková a predseda Únie nevidiacich a slabozrakých Branislav Mamojka

Špeciálne ceny:

Najlepšia elektronická služba samospráv - cena spoločnosti Microsoft

Obec Bernolákovo, http://obec.bernolakovo.info/rozhlas/oznamy.html Elektronická služba aktuálne hlásenia a archív obecného rozhlasu na internete. Medzi vysoko hodnotenými samosprávami boli aj elektronické služby miest Piešťany, Bratislava, Liptovský Mikuláš

Najlepšia bezbariérová stránka samospráv

Mesto Nová Dubnica, www.novadubnica.sk (Víťaz už druhý rok po sebe)

Najlepšia stránka samospráv v oblasti cestovného ruchu - cena ministra hospodárstva SR

Mesto Trenčín, www.trencin.sk

Súťaž bola veľmi vyrovnaná a mnohí z porotcov konštatovali stúpajúci trend kvality z hľadiska obsahu, štruktúry i technického a grafického riešenia všeobecne, ale najmä u mestských samospráv. Výrazne sa zvýšila i kvalita internetových stránok Vyšších územných celkov a rozšíril sa počet obcí v súťaži. V súlade s podmienkami súťaže držiteľ minuloročnej „GRANDPRIX“ - mesto Nitra sa zapojilo do súťaže v pozícii hodnotiteľa. Mnohí z ocenených v minuloročnej súťaži boli opäť kandidátmi na ocenenie v niektorej z vyhlásených kategórii a mnohí dokonca opätovne získali ocenenie v súťaži ZlatýErb.sk 2005 alebo získali ceny ITAPA 2005, ako napríklad mesto Martin, mesto Trenčín alebo Trnavský samosprávny kraj.

V Bratislave 21. 11. 2005

Späť


 

 
 

Na tento e-mail môžete posielať svoje otázky a správy:

obec@bernolakovo.info

 
 
 
 


Diskusné Fórum

Podporte nás!

 

 

© 2005 - 2009 Obecný úrad, Hlavná 111, 900 27 Bernolákovo, kontakt: obec@bernolakovo.info