Google
 
 
 
 
 

Zima sa tento rok u nás mimoriadne zdržala a po 20. marci, keď sa konečne roztopil posledný sneh, ostalo na verejných priestranstvách neuveriteľné množstvo odpadkov. Až by sa jeden nestačil čudovať, kde sa to tam všetko nabralo ?! Nakoľko vyčistiť po zime verejné priestranstvá v obci s takou rozlohou ako má Bernolákovo vyžaduje istý čas, dobre padne pomoc od našich občanov, spoločenských organizácií, študentov, či školákov v rámci Dní zeme v obci.
Tak ako aj minulý rok jarné brigády odštartovali miestni rybári, ktorí si v sobotu 1. apríla dali zraz pri miestnej štrkovke. Nielenže vyčistili brehy od odpadkov, ale pozdĺž brehu vysadili aj mladé vŕby.
> Týždeň nato sa podujali vyčistiť park pri obecnom úrade žiaci ZŠ, ktorí pod vedením p. učiteľky Gašparovej mali čo robiť.
V piatok 21. apríla sa ako keby symbolicky stretli na brigáde mladá generácia a generácia tých skôr narodených a naozaj mali čo robiť. Naši "petešáci" čistili verejnú zeleň na Gaštanovej , Strojárenskej a Hlavnej ulici. Ďalšia skupina čistila chodník na Kollárovej ulici, a ďalšia skupina čistila Hlavnú ulicu od zbytkov zimnej údržby. "Natierači" z radov petešákov vynovili nátery lavičiek v cintoríne, v parku a na autobusových zastávkach. V tom istom čase naši dôchodci a členovia zväzu telesne postihnutých NÁDEJ vzorne vyhrabali a vyčistli priestory miestneho cintorína, ktorý to už po zime potreboval ako soľ.
Aj žiaci základnej školy prispeli k zlepšeniu životného prostredia, keď čistili areály oboch škôl a časť Dukelskej ulice. A nielen to, na oboch školách je ešte tento týždeň možné vidieť zaujímavé výstavy s detskými prácami venované téme Deň Zeme - Naše životné prostredie očami detí.
> Svoje stromčeky si zasadili aj škôlkári a súčasne otvorili v areáli materskej školy peknú výstavu JAR - zrodenie života, pozostávajúcu z prác našich škôlkárov.
Všetkým, ktorí takto prispeli k skrášleniu obce , ale aj tým mnohým občanom, ktorí si vyčistili verejné priestranstvá v okolí svojich bydlísk chceme úprimne poďakovať. Ostáva nám dúfať, že vyčistené verejné priestranstvá nebudú tŕňom v oku permanentným znečisťovateľom, ktorí systematicky pracujú na ich znečisťovaní.
Akcie ku Dňom Zeme ukončila obecná knižnica, ktorá zorganizovala pre žiakov prvého a piateho ročníka besedy a kvíz s tematikou životného prostredia.


 

 
 

Na tento e-mail môžete posielať svoje otázky a správy:

obec@bernolakovo.info

 
 
 
 


Diskusné Fórum

Podporte nás!

 

 

© 2005 - 2009 Obecný úrad, Hlavná 111, 900 27 Bernolákovo, kontakt: obec@bernolakovo.info