Menu
 

 

 




 
 
XVIII. Ročník
o Pohár starostu obce Bernolákovo 2013 vo volejbale


Kto by si bol pomyslel presne pred 18-timi rokmi, 18. mája 1996, keď sme prvý krát usporiadali turnaj o Pohár starostu obce, že to dotiahneme až do dospelosti. Na podnet našich členov volejbalového klubu Ľubomíra Poóra (vtedy ešte prednostu obecného úradu) a Miroslava Káčera sa zrodila tradícia volejbalového turnaja.
Prvé ročníky turnaja boli organizované ako mix volejbal 4 muži a 2 ženy.
Až v roku 2001 sa turnaj zmenil na ženský a mužský, hlavne kvôli našim priateľom z Berlína a Martina, ktorí boli čisto mužské družstvá.Myslím, že tým turnaj neutrpel,ba priam získal,pretože prišlo na palubovku omnoho viac krásnych žien.
Takže tohto roku sme opäť 18.mája presne o 9.00 turnaj otvorili príhovorom starostu obce Ing.Ľubomíra Poóra, ktorý privítal všetkých staronových aj úplne nových hráčov a poprial im plnohodnotné športové zážitky.

Ženská časť turnaja  prebiehala za účasti 4-och družstiev, systémom každý s každým.Naše ženy začali turnaj prehrou s Trnavou 0: 2, a aj v ďaľších zápasoch hľadali svoju niekdajšiu formu, ale tá sa bohužiaľ nenašla a tak sme postupne prehrali aj zápas s Nitrou 0 : 2, a nakoniec s IMA Rača taktiež 0 : 2.
Turnajové prvenstvo jednoznačne získali hráčky z TJ Elán Trnava i keď v tomto roku im vo vzájomnom zápase dýchali na krk Nitrančanky  a skoro ho dotiahli do víťazného konca..
Konečné poradie ženskej časti turnaja bolo nasledovné :

    1. TJ Elán Trnava
    2. Šumienky NITRA
    3. IMA Bratislava
    4. VATEK Bernolákovo

Mužského turnaja sa zúčastnili takisto 4 družsvá (Martin,Trnava ,IMA Bratislava, VATEK),  hralo sa  každý s každým.Naši priatelia z Berlína sa nemohli zúčastniť,pretože sa podieľali na organizovaní medzinárodného juniorského turnaja vo volejbale.
Minuloročnému víťazovi Martinu chýbali posily z mladších radov a tak im nestačili sily na obhajobu a v zápase s nováčikom turnaja IMA Bratislava podľahli 1 : 2.
Naši muži začali turnaj víťazne,keď zdolali TJ Elán Trnava 2 : 1. V zápase proti Martinu,ktorý bol
vyčerpaný zo súboja s oveľa mladším družstvom IMA, im chýbali v oboch setoch naozaj iba bodíky k víťazstvu. Napokon aj v poslednom meraní s IMOU ťahali za kratší koniec, ale v celkovom meraní síl obstáli svojou hrou veľmi dobre.
Nedá mi nespomenúť mužstvo Martina,ktoré napriek svojmu vekovému priemeru(dvaja z hráčov majú viac ako 60 rokov) podávajú každý rok na našom turnaji veľmi kvalitné výkony a sú pre nás ostatných vzácnym príkladom športového ducha.

 Konečné poradie :    1. IMA Bratislava
                                  2. ZŤS Martin
                                  3. VATEK Bernolákovo
                                  4. TJ Elán Trnava


Za klub Vatek Jana Bučeková




           

Späť

 






© 2005 - 2009 Obecný úrad, Hlavná 111, 900 27 Bernolákovo, kontakt: obec@bernolakovo.info